Assemblea "FESTA AVANT"  

Posted by Mosqueter

Dissabte 14 de novembre de 2009. Assemblea.
Pintava la cosa molt be, ja que en l'ordre del dia estava inclòs un punt molt interessant. PROPOSTES DE LES FILAES. Per a nosaltres un punt molt acertat, on les filaes poden expresar inquietuds i peticions, fetes al sí de la filà.
A banda, l'últim punt de l'ordre del dia va ser precs i preguntes, on qualsevol fester pot expresar la seua opinió sobre els temes que més li preocupen de la festa.
Entre els temes que van sorgir en aquestos punts de l'ordre del dia estaven els següents:
- Canvis al funcionament de la cordà.
- Proposta per part d'una filà, de que l'acte tradicional de la retreta siga voluntari per a les filaes.
- Explicació per part dels presidents de les filaes de Moros Marinos i Mosqueters, de qué es va parlar a les seues assemblees sobre el tema de canvi de dates de les Festes...

A més, es van aprovar els comptes i el que si que pareix que queda clar es que hi hauran festes l'any 2010.

No pretenem més que informar-vos del que es va dir per part de la gent que va assistir, i d'alguna manera des d'aquest blog, volem expresar la nostra pena de que les persones que tant van parlat per ahí del canvi de dates de les festes no expresen les seues opinions en el lloc on correspon, que no es altre que en l'assemblea, que es l'organ on tots podem expresar-se en llibertat.
Ah, segur que algú escriu que no s'havia enterat, je je...
A partir d'ara, no comteu amb mi per a actes xorra en internet i parlar a les esquenes,... RIP.
Enhorabona als que van assistir de la quadrilla, cada vegada anem sent uns pocs més. Ànim que tot arribarà...

This entry was posted on 16 nov 2009 at 10:02 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

28 comentarios

Anónimo  

Però anem a vore ... la Junta no va demanar opinió a les Filaes? Que jo sàpiga dos filaes ja ho han fet, una farà referendum i altra ja s'ha posicionat. Per lo que falta saber l'opinió de 8 filaes.

Quan es sàpiga l'opinió de totes és el moment de parlar del tema. O es que te data de caducitat parlar d'este tema? No crec que, a 3 messos de Festes, és moment de tocar este tema quan ja es va fer.

Quan tingam l'opinió de totes les filaes damunt la taula serà el moment de tractar-ho.
Per cert, algú sap si la Junta va posar alguna data màxima per fer les consultes? Ixa si que haguera segut una bona pregunta-

16 de noviembre de 2009, 13:01
Anónimo  

haver anat i haver-la fet

16 de noviembre de 2009, 13:30
Anónimo  

tens raó ... però no sempre es pot fer lo que uno vol, sino lo que uno pot ...

16 de noviembre de 2009, 17:02
Anónimo  

Jo crec que no tenim clara una cosa, i es que les filaes no van a votar un rumor que està a internet o al bar. Quan a les filaes se´ls prsente una petició per part dels seus afiliats (el % que marquen els estatuts de cadascuna d´elles) o una proposta seria de la junta de festes (la qual no te perque fer-la si a ella no se li reclama de la mateixa manera, com marquen els seus estatuts), la resta es parlar foradat.

Ací el problema que hi ha es que ningú vol agafar el bou per les banyes i posar-se en serio a menejar el tema. Però és més còmode que altres es menejen i vos ho donen tot fet, veritat?

Així no aplegareu a cap lloc, i com diu el comentari, si la gent no acudeix a les asemblees, que es on açò s´ha de menejar i no al facebook afiliant-se a "festes per a tots", poc avançareu.

16 de noviembre de 2009, 18:45
Anónimo  

Ara que en el Tou s´ha incendiat una casa i els i els inquilins els han regalat una casa millor en plena plaça del ajuntament, el proxim mig any anireu al tou??

16 de noviembre de 2009, 19:39
Anónimo  

Com que regalà???
Que el ajuntament el regala cases en el centro per incendiar la teua propia??
Espere que no plenen la casa nova de basura com l´anterior.

16 de noviembre de 2009, 20:17
Anónimo  

La pilota està a la teulà dels masets, no de la Junta de Festes per molt que digues.

La Junta va fer una consulta a les filaes, i estes ho estan fent als seus festers, no hi a res a dir a l'Assemblea de la Junta, sino en les de les filaes, tan costa d'entendre?

Per cert, esta moguda no ha nascut ni de facebook ni de comentaris en un bar, va ixir per una carta que algú va enviar a la Junta.

17 de noviembre de 2009, 10:02
Anónimo  

Ho sent molt, però eixa carta es va enviar a l'ajuntament i no a la Junta de Festes.
Per favor, informat.

17 de noviembre de 2009, 15:25
jose  

Al anònim de la pilota.
Es tan greu formar un debat al sí de l'assemblea?
Tant roïn es parlar i dialogar?

17 de noviembre de 2009, 15:27
Anónimo  

Si a cada carta que s´envie a la junta de festes (signada per 1 o 2 festers de més de 2.000), les filaes hem de fer votacions, ja podem anar portant-se coixinets al maset perque el cul se´ns pot fer quadrat de tanta votació.

Si ara reben una carta en que una persona demana que canvien l´itinerari de l´entrada, també tindrem que votar-ho, no? O no mereixerà el mateix respecte i consideració eixa carta? Esta sentant-se un perillós precedent

17 de noviembre de 2009, 18:59
Anónimo  

Pos envia una carta a la Junta demanant el canvi de lo que et done la gana, a vore que et diuen.

17 de noviembre de 2009, 19:36
Anónimo  

Es molt lamentable que una filá com els moros marins aproven un punt tant important com el canvi de festes a cap de setmana un diumenge de novembre(crec que tot sants)amb menys de la mitat dels membres de la filá.Crec que no s'adonen compte de lo delicat i seriós que és aquest tema i que precisa de la máxima quantitat de festers per filá en ésta votació.
Ara i sense llímit de temps,les filaes aniran pronunciant-se sobre aquest tema.Després vorem quin resultat ens dona,però que tinguen ben clar tots els que están per un canvi,que si per filaes ix majoría de no canviar,olviden el tema,que ja está bé de donar la llanda.
A banda de tot açó,hi ha que preguntar-li al poble,al que no es fester qué opina de tot.

17 de noviembre de 2009, 19:48
Anónimo  

Al que ha dit "Pos envia una carta a la Junta demanant el canvi de lo que et done la gana, a vore que et diuen.", No estic dient que vaja a enviar una carta, a vore si lliges comprenent el que lliges i no amb la resposta ja preparada abans de llegir.

17 de noviembre de 2009, 19:51
Anónimo  

Jeje. Ara resulta que ve tot per una carta.
Creeu que no hi ha una inquietud sobre el tema?
Es tan vàlida l'obció de que tot quede igual con la de canviar coses.
El temps ho dira.
Sobre l'assemblea dels Moros Marinos, si el tema es tan important i figura en l'ordre del dia, els que no van assumeixen el que allí es decideixca.

Per que no van? No poden, no volen, están d'acord en el que ixca, passen, ...?
Dis-ho tu.
Quan has vist el maset ple en una assemblea?

18 de noviembre de 2009, 10:07
Anónimo  

Per aixó mateix pense que la votació a l'assemblea dels moros marins es va fer amb la voluntat de que ho votaren uns pocs,ja que saben massa bé que els masets tan sols s'omplin a festes i publicació(que és quan es tendría que votar).
Está tratant-se massa a la ligera aquest tema i necesita del máxim consens posible,crec necesária la opinió de la gran majoria de festers i no festers, i no la d'uns pocs que va a les assemblees ordinaries(les juntes deuríen mirar tot açó).

18 de noviembre de 2009, 12:57
Anónimo  

Segons tinc entés, lo dels Marinos va ser una consulta per vore el sentir de la filà, ni molt menys es una votació definitiva.

18 de noviembre de 2009, 18:05
Anónimo  

lo dels marinos va ser perque tenen una presidenta amb idees de politica,i ja esta,no fa festa sols politica i cultura amb la filá,podria dimitir.

18 de noviembre de 2009, 18:52
Anónimo  

Ja se que no es una votació definitiva,però el fi de la questió ens condueix al mateix tema,que no es altre que la celebració de les festes de moros i cristians a cap de setmana.
Per cert,el que está pensant si hi ha inquietut sobre el tema,li diría que la inquietut la tens tú,jo no.
Soc del pensar que les festes s'han de celebrar quan toquen i no desplaçarles així com així,però això no vol dir que no respete qui pense el contrari.

18 de noviembre de 2009, 19:02
Anónimo  

Normalment, a les assemblees van els festers més tradicionalistes i conservadors que no volen el canvi de data, per això m'extranya que els Marinos votaren que estaven d'acord al canvi.

És molt bo que parlem del tema, però no es tornem "locos", poc a poc. Centremse a les Festes que venen, on celebrem 150 anys.

Al que diu de "donar la llanda", si et molesta el tema no entres al aquest blog i punt, no crec que es done la llanda parlant, no sigues intransiguent.

Un altre punt. Jo crec que només deurien d'opinar els festers, ja que són els que paguen la Festa. A mi no em va consultar ningú quan van canviar les dades de les festes de Sant Agustí, és cosa d'ells.

19 de noviembre de 2009, 10:30
Anónimo  

Recorde que les festes són patronals, és a dir, de tot el poble, no només dels festers.

19 de noviembre de 2009, 11:41
Anónimo  

L'intransigent eres tú,per que si no fora per la gent del poble que ix a voret i que també té dret a opinar,les festes no seríen el mateix.Tú pagues festa,però la resta de gent també la pateix i la disfruta,i son per a tot el poble no sols per als festers,egoíste.
No fa molts anys ja es va demanar opinió sobre les festes a cap de setmana i va eixir que no,ara un altra vegada,si ix que no novament,vols que es torne a plantejar altra vegada en uns anys?,i no pararem.
Entre al blog a opinar,i es pot opinar sobre molts temes,però aquest de les festes a cap de setmana ja está fent-se pesaet.

19 de noviembre de 2009, 17:54
Anónimo  

Tens que ser un poc masoca, per que mira que t'agrada opinar d'este tema que no t'agrada.

19 de noviembre de 2009, 19:25
Anónimo  

Pesat lo del tema de les festes serà per a tu que segurament treballes al poble i les pots gaudir; per als que no estem sí que ens interessa, i a més i filant més prim, crec que deuria de ser opinió de tot el poble perquè encara que no són festers les disfruten i les patixen igual que un altre.

19 de noviembre de 2009, 21:27
Anónimo  

Si la consulta és a nivell de tot el poble, l'Ajuntament pot convocar un referéndum local, com s'han fet en atres pobles consultant antres temes. Este si que seria un referéndum amb trellat.

Respecte a un comentari anterior, jo no recorde que este tema es tratara abans, quan va ser?

20 de noviembre de 2009, 9:56
ominònA  

Cambiant de tema; Què vos pareix si es pasaren les festes al cap de setmana???

20 de noviembre de 2009, 17:15
Anónimo  

Mireu aqueta notícia:

Calp celebrará un referendum para fijar la fiesta del patrón

http://www.lasprovincias.es/valencia/20091124/marina/calp-celebrara-referendum-para-20091124.html

25 de noviembre de 2009, 10:30
Anónimo  

Jo vaig estar a l'assemblea i em va pareixer que tant el que es va dir allí com el que s'ha dit a les altres filaes per part dels que no volen canvair de dates, no te molt de fonament:
1r. Diuen que si bocairent no està preparat per a fer les festes en cap de setmana. Doncs si no està preparat, quan caiguen cap de setmana les haurem de canviar. Jo pense que a lo millor els 2 primers anys ix més malament però crec q ens adaptariem ràpidament.
2n El q no pot ser es que lèntrada quan cau dissabte acabe a les 12 de la nit! els més menuts no tenen xq estar a eixes hores per ahí i els majorets, tanta hora d'entrada...AVORREIX!! Per tant si fora sempre dissabte, es podria coordinar millor, perque la gent ja no trauria tratge especial ni bandes simplement per ser dissabte!! Perqué tots els anys... no es pot fer!!
3r logicament si et donen dos dies, sempre hi haurà més gent els dies de moros i cristians i sant crist, xq no cal pillar-se l'entrada i sant blai. Ja que, sigam realistes... actualment el 4 i el 5 no ve ni cristo a vore les festes... la gent ve a vore l'entrà, per tan pot caure sempre entre setmana q no passa res, en canvi si hi haurà més festers al carrer.
4t q passaria, conforme estan les coses a la faena, si abans de festes una empresa te faena??? no pot permetres el luxe de tancar 5 DIES!!!!! si forem cap de setmana saps que podries gaudir-les més dissabte, diumenge i els dos dies de festa local!
No sé, així 1000 coses, però... cal que la gent decideixca.

25 de noviembre de 2009, 20:54
Anónimo  

Pos ale, ánimo, a menejar-se on toca i no fent ací dotoría

26 de noviembre de 2009, 19:24

Publicar un comentario