El proper diumenge 4 d'octubre, pel matí tindrà lloc a l'Alboret, la "Xafigà" del raïm, en el transcurs de la festa del vi que cada any celebrem les famílies Pascual Soler. Una tradició heretada dels nostres avantpassats, que perdura en el temps i que ens reunix a les acaballes de setembre uns anys i a principis d'octubre d'altres, segons la maduració del raïm de les nostre vinyes. Amb una producció aproximada d'uns 400 litres anuals, el cup i la bodega amb sistema tradicional: xafigat amb els peus, premsat manual i després fermentació natural, s'el.labora el vi de l'Alboret, per a consum propi de familiars i amics. 
A primera hora del matí, veremarem tot el raïm i el transportarem al cup. Després esmorzarem i després d'esmorzar tindrà lloc tot el procés de la xafigà i la premsada del raïm.
Cada any, s'apropen molts curiosos per a vore este, un dels pocs indrets de la zona on encara s'el.labora el vi d'esta manera artesanal..El resultat? per les festes de Nadal l'encetarem, com cada any...i ja vos comptarem.
Tot i que estava previst celebrar-se diumenge 28 de setembre, el mal oratge ha impedit la verema i ha retrassat esta festa-treball artesanal per a la setmana que ve, diumenge 4 d'octubre.
A primera hora del matí, veremarem tot el raïm i el transportarem al cup. Després esmorzarem i després d'esmorzar tindrà lloc tot el procés de la xafigà i la premsada del raïm.
Cada any, s'apropen molts curiosos per a vore este, un dels pocs indrets de la zona on encara s'el.labora el vi d'esta manera artesanal..El resultat? per les festes de Nadal l'encetarem, com cada any...i ja vos comptarem.
Tot i que estava previst celebrar-se diumenge 28 de setembre, el mal oratge ha impedit la verema i ha retrassat esta festa-treball artesanal per a la setmana que ve, diumenge 4 d'octubre.
This entry was posted
on 2 oct 2008
at 23:20
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.


