UNDEF II  

Posted by Mosqueter

Continuant amb la investigació del tema UNDEF, s'han descobert algunes qüestions que es deuen saber.


La UNDEF origina unes despeses al cap de l'any, en forma de quota anual i despeses originades pels desplaçaments dels representants de Bocairent a les distintes reunions i assemblees que durant eixe any fester es celebren. Estes despeses venen reflexades en el balanç anual que fa la junta de festes que sol aprovar-se en assemblea.
Quins beneficies opte el poble de Bocairent pertanyen a aquesta associació? Cap! La negociació amb la SGAE podria ser una de les coses beneficioses. Actualment, els paràmetres per a calcular la quantitat a pagar a la SGAE son els mateixos per als pobles de la UNDEF que per als pobles que no ho son.
Abans, se li abonava la quantitat a pagar a la UNDEF i ella gestionava el pagament, ara ni això.

El tema de disparar. Diuen que estan negociant, però siga el que siga, la llei la complirem tots, els de la UNDEF i els lliberats d'ella (com fins ara Banyeres, Alcoi,...).

Bé, alguns pobles importants ja s'han fartat de la UNDEF. Pagaven les seues quotes religiosament i la UNDEF no resolia els seus problemes. Son els casos de:

- Ontinyent: Segons el diari Las Provincias, a data 30-03-2011, Ontinyent està plantejant-se la seua continuitat en l'associació degut a que no estàn contents amb la gestió de la directiva de la UNDEF, ja que "dedica la pràctica totalitat del seu presupost a pagar els sous y despeses de representació dels seus càrrecs directius". Diuen també que la UNDEF es va despreocupar totalment i no va recolzar la organització del I Congres internacional d'ambaixades. També estàn molest amb la UNDEF per que no es tenen en consideració en els últims temps.

Sona de algo açò? En que va contribuir la UNDEF en l'organització de la seua assemblea anual celebrada al nostre poble?

- Villena: Villena a acordat ja, donar-se de baixa definitivament de la UNDEF. La raó principal es que pensen que Villena està poc representada en els órgans de la UNDEF, ja que villena té, 11.000 festers. Els festers de Villena estàn convençuts en que aquest fet no afectarà a la festa, ja que tota la vida la gestió la estàn fent ells i la UNDEF no els ajuda en res. (Diari Información).

No se si vos sona de algo els motius que posa damunt de la taula Villena. No pot ser que pobles que tenen 200 festers, tinguen la mateixa representativitat que 11.000. Per tant, no pot ser que filaes que no arriben a 130 festers, tinguen la mateixa representació que filaes que tenen 350 festers, com passa dins la junta de festes.

Pel que pareix, la UNDEF, creada en els anys 70 amb el fi de ajudar a la festa, s'ha convertit en un órgan que no se sap molt be per a que serveix. Que la gestiona una serie de gent que cobra un sou. Que la major partida dels pressupostos va a parar als sous i despeses de representació.

El fi de la UNDEF hui en dia no té res a vore amb el fi per la qual es va crear.


PD.- Per favor, si coneixeu alguna gestió que faça la UNDEF, beneficiosa, exposeu-la als comentaris. De tal forma podrem coneixer una altra cara d'esta associació, que a primera vista, no es veu. Gràcies!

This entry was posted on 24 may 2011 at 19:17 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

16 comentarios

barbafideuera  

Jo no en conec massa, de beneficioses, tot pareix indicar que paguem per a res, bé si per a que cobren alguns.
En quant a lo de la mateixa representació per número de festers és una cosa que no comprenc. Si la junta de festes és una associació d'associacions, perquè collons van fer el referendum "manipulat" si la majaoria de les fiales ja havien donat els resultats de les seues votacions?
Per a unes coses si són 1 vot 1 filà i per a altres no?
Tant per cent segons nombre de festers ja!!

25 de mayo de 2011, 12:50
Anónimo  

Clar que si. I que els suavos, mosqueters i marrocs decidisquen el que han de fer tots els festers, i la resta de filaes a pegar la cabotá!!

25 de mayo de 2011, 18:54
barbafideuera  

Ja està l'extremisme!! Es tracta de representació coherent!!

25 de mayo de 2011, 19:14
Anónimo  

No es extremisme. Si es fa això, tres o quatre filaes decidirán el que han de fer tots

26 de mayo de 2011, 17:46

No té perquè, perquè una proposta d'una filà pot o no ser aceptada per la resta de les filaes.
Extremisme si o no?

27 de mayo de 2011, 9:21
barbafideuera  

Si jo aporte més econòmicament a la Junta de Festes és just que tinga més representació. Si no que posen una quota igual per Filà i no per fester.

27 de mayo de 2011, 12:05
Anónimo  

pel que es veu, ningú sabem que collons fa la undef i pa que servix.

27 de mayo de 2011, 13:21
Anónimo  

Jo no crec que tres o quatre filaes decidiren per la resta, perque les xicotetes, en vore que no tindrien força, a lo millor se´n eixien de l´asociació

27 de mayo de 2011, 16:32
Anónimo  

Jo estic loco per que la meua filà no forme part de la junta de festes!!!!

27 de mayo de 2011, 17:38
Anónimo  

Jo no més veig a la UNDEF una volta al any, a Fitur, a pegar la volteta, al menys dins del recinte Firal.

La pregunta és: Qué paga Bocairent a la UNDEF? A partir d'ahí vorem si val o no val la pena formar part d'esta entitat.
Ixos diners es poden gastar en fer més Festa al poble.

Luis Silvestre Borrego.

31 de mayo de 2011, 11:53
Anónimo  

Mireu a la web de UNDEF.es, entreu en "corporativo", i aneu a la secció "proyectos". Sense comentaris.

Luis Silvestre Borrego

31 de mayo de 2011, 11:58
Anónimo  

la web es prou lamentable!

Josep.

31 de mayo de 2011, 16:26

Des de la meua experiència amb la UNDEF l'he qualificar de molt decepcionant. Sobretot sobre la nova llei d'armes, en la que a través del Blog Zuaus del Món (http://zuaus.blogspot.com) s'ha anat informant d'este tema puntualment, però també s'han fet escrits a la UNDEF sense rebre cap resposta. En altres fòrums d'avantcàrrega, recreadors, etc, s'han mobilitzat davant d'esta llei i van aconseguir presentar més de 20.000 al·legacions, que haguera passat si cada fester haguera presentat la seva?, s'ha perdut una altra oportunitat, fins que aplegerm a no podem disparar i ens lamentem.
En el blog es van penjar les al·legacions i jo personalment les vaig fer en les dos ocasions.
Ignacio Silvestre Borrego
http://zuaus.blogspot.com

2 de junio de 2011, 21:51
Anónimo  

Ignacio, ha quedat ben clar, que una de les tasques que se li suposa que deu fer la UNDEF, com defensar l'us de les armes d'avantcàrrega, no la està fent. Es a dir, passa de fer pressió a les autoritats corresponent.
T'he de dir, que esta gent, està més preocupada en anar de "gorra" a les diferents festes de moros i cristians.
Si es així, tal i com pareix, Bocairent ja està tardant en desmarcar-se d'aquesta entitat.

Frank.

3 de junio de 2011, 9:30

És molt difícil explicar els avantatges i desavantatges de pertànyer a la UNDEF en poques paraules. Per a qualsevol president de la junta de festes és vital pertànyer a la UNDEF perquè és el major aparador fester, des del qual pots veure les virtuts i defectes de la teua festa i així poder-la millorar contínuament, quant als gastos garantisc que si els comptes es porten bé, és rendible pertànyer a la UNDEF, els casos d’Ontinyent i Villena, són casos personals dels presidents actuals i no el que es publica, la veritat és una altra.
Santiago Beneyto.
Exvocal de la UNDEF

10 de junio de 2011, 9:21
barbafideuera  

Bé tampoc m'ha quedat clar per que serveix l'UNDEF, després de l'explicació d'un ex-representant d'ella mateixa.
Al meu pareixer més coses possitives d'altres pobles s'hauren de fixar, com el torn rotatiu dins de cada bandol per a l'entrà i les festes al cap de setmana quan la gent pot gaudir.

11 de junio de 2011, 10:23

Publicar un comentario